Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، محمدجعفر کبیری امروز دوشنبه (۱۱ شهریور) در نشست خبری به مناسبت هفته تعاون با اشاره به مصوبه غیرقانونی هیئت مقررات‌زدایی مبنی بر اینکه تعاونی‌ها برای ثبت تغییرات نیاز به مجوز وزارت تعاون ندارند، گفت: این مصوبه بدون مجوز هیئت دولت ابلاغ و باعث شده تعاونی‌ها بدون اطلاع وزارت تعاون، تغییرات خود را ثبت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کبیری با بیان اینکه متأسفانه تغییرات ثبتی تعاونی‌ها در حال کاهش است و این یعنی خطر، افزود: فعالیت‌های غیررسمی تعاونی‌ها در حال افزایش است و در این زمینه حتی وزارت اطلاعات گزارشی تهیه و خدمت رئیس‌جمهور نیز ارائه کرده است.

معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: البته در جلسه دوم هیئت مقررات‌زدایی، خوشبختانه آقای دهقان دهنوی (معاون امور اقتصادی وزیر اقتصاد) در این خصوص همکاری لازم را دارند و امیدواریم این مصوبه لغو شود.

کبیری در بخش دیگری از اظهاراتش ادامه داد: بخش تعاون در دوره جدید نیازمند دو رویکرد جدید است؛ نخست توسعه شفافیت و دیگری توسعه نوآوری که در این زمینه پروژه‌هایی را تعریف کردیم.

وی با بیان اینکه در حوزه توسعه شفافیت، گام‌های بزرگی برداشته‌ایم که یکی از آنها راه‌اندازی سامانه جامع هوشمند بخش تعاون بود، افزود: محوریت این سامانه ایجاد نظام خودکنترلی و نظارت بر فعالیت مدیران و هیئت مدیره تعاونی‌هاست و بنای ما نیز این است که این سامانه به سامانه کدال بخش تعاون تبدیل شود.

کبیری با تأکید بر اینکه شفافیت در بخش تعاون و استفاده از ظرفیت‌های سامانه جامع هوشمند تعاون نیازمند کمک دستگاه‌های مختلف ازجمله سازمان ثبت است، ادامه داد: ما نیازمند این هستیم که سازمان ثبت شرکت‌ها در این زمینه با ما همکاری بیشتری داشته باشد و اعلام آمادگی کردیم که سامانه جامع هوشمند تعاون با سامانه ثبت شرکت‌ها لینک شود تا تعاونی‌ها از یک درگاه واحد؛ مکاتبات و درخواست‌های خود از جمله ثبت تشکیل یا درخواست تسهیلات را ارائه دهند.

وی با بیان اینکه سازمان ثبت شرکت‌ها اطلاعات بسیار خوبی از شرکت‌ها و مؤسسات دارد که می‌تواند این اطلاعات را در اختیار معاونت تعاون برای بارگذاری در سامانه جامع هوشمند قرار دهد، گفت: اگر در گذشته تعاونی‌ها در مدت ۳۰ تا ۴۰ روز باید منتظر ثبت تشکیل تعاونی می‌شدند، در صورت ارتباط با سامانه ثبت شرکت‌ها، این زمان از یک روز تا نهایتاً ۵ روز به طول خواهد انجامید که امیدواریم در سال ۹۸ این اتفاق رخ دهد.

کبیری به افزایش ۱۲ برابری بودجه نظارت بر تعاونی‌ها اشاره کرد و افزود: برای بازگشت اعتماد عمومی به بخش تعاون باید نشان دهیم که این بخش ضدفساد است، بنابراین یکی از اقدامات مهم، افزایش کنترل و نظارت بر فعالیت تعاونی‌هاست.

این مقام مسئول در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: اقدام دیگر در راستای توسعه شفافیت، راه‌اندازی سامانه شفافیت صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری بخش تعاون بود که تمام قراردادهای صندوق در این سامانه قابل دسترس است.

وی با بیان اینکه تأمین مالی پروژه‌های تعاونی‌ها یکی از مهمترین اولویت‌های این بخش است، افزود: غیر از تسهیلات بانکی باید در جهت به‌کارگیری روش‌های نوین تأمین مالی حرکت کنیم که در این زمینه طرح تأمین مالی خُرد تضمین شده برای تأمین مالی تعاونی‌ها به ویژه تعاونی‌های دارای ایده‌های جدید و آی تی بیس در روز جهانی تعاون راه‌اندازی شد.

کبیری با بیان اینکه در قالب طرح تأمین مالی خرد تضمین شده برای نخستین بار، اصل سرمایه توسط صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری بخش تعاون تضمین خواهد شد، تأکید کرد: این روشی مناسب برای تأمین مالی پروژه‌های نوآور و فناور با نرخ بهره پایین است. البته برای اینکه صندوق ضمانت سرمایه گذاری بخش تعاون بتواند پروژه‌های بیشتری را پوشش دهد باید اصل سرمایه صندوق افزایش یابد که طی نامه‌نگاری‌های صورت گرفته از سوی وزیر تعاون با رئیس سازمان برنامه و بودجه، قرار است اصل سرمایه صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری بخش تعاون از محل تبصره ۱۸ قانون بودجه ۹۸ کل کشور افزایش یابد.

معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار امیدواری کرد که مجموعه این بسته‌ها بتواند روند سرمایه‌گذاری و توسعه فعالیت‌های بخش تعاون را در سطح کشور تسریع کند.

وی افزود: بحث دیگری که بر روی آن تأکید کردیم توسعه بازار تعاونی‌هاست. این مشکل را نه فقط تعاونی‌ها، بلکه بنگاه‌های کوچک و متوسط کشور با آن مواجه هستند. هم دولت و هم بخش غیردولتی به‌رغم تمرکز بر روی تولید اما به بازار بنگاه‌ها توجهی نکرده‌اند که باید تمرکز جدی برای توسعه بازار تعاونی‌ها داشته باشیم.

کبیری ادامه داد: در همین زمینه سامانه «تعاون مارکت» برای خرید و فروش و معامله بین تعاونی‌ها از هفته جاری راه‌اندازی شد و در این سامانه ۱۱۰۰ شرکت تعاونی شناسایی و محصولات آنها نیز برندسازی شد.

معاون امور تعاون وزیر تعاون همچنین با اشاره به رویکرد توسعه نوآوری در دوره جدید مدیریت تعاونی‌ها نیز گفت: در این زمینه اولین مرکز نوآوری بخش تعاون در استان فارس در شهریور ماه تأسیس شد که مدیریت این مراکز، غیردولتی و با همکاری شتاب‌دهنده‌های مورد تأیید معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است.

کبیری تأکید کرد: مراکز نوآوری بخش تعاون دو هدف را دنبال می‌کنند. هدف نخست این مراکز افزایش بهره‌وری و نفوذ تکنولوژی در تعاونی‌های موجود و هدف دوم نیز حمایت از تعاونی‌های دانش بنیان و نوبنیان است. تعاونی‌های نوبنیان تعاونی‌هایی هستند که در سطح تعاونی‌های دانش بنیان نیستند اما طرح و ایده‌های آنها نوآور است.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۸۲۶۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سال گذشته شاهد روند کاهشی نرخ بیکاری در کرمانشاه بودیم

ایسنا/کرمانشاه مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه از روند کاهشی نرخ بیکاری کرمانشاه در سال گذشته یاد کرد و گفت: برای امسال ایجاد بیش از ۲۶ هزار فرصت شغلی را هدفگذاری کرده‌ایم.

به گزارش ایسنا، مختار احمدی، امروز (دوازدهم اردیبهشت) در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: خوشبختانه سال گذشته روند کاهشی بیکاری در استان را شاهد بودیم، بگونه‌ای که در فصل بهار کاهش ۵.۲ درصدی، در فصل تابستان کاهش ۳.۳ درصدی و در فصل پاییز کاهش ۱.۷ درصدی نرخ بیکاری را نسبت به مدت مشابه سال ماقبل آن شاهد بودیم، اما در فصل زمستان نرخ بیکاری استان حدود ۲.۳ درصد افزایش داشت.

وی ادامه داد: نرخ بیکاری استان کرمانشاه در فصل بهار سال گذشته ۱۰.۲ درصد، در فصل تابستان ۱۰.۳ درصد، در فصل پاییز ۱۱.۲ درصد و در فصل زمستان ۱۷.۴ درصد بود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه با بیان اینکه کرمانشاه از معدود استان‌هایی است که کاهش نرخ بیکاری را برنامه محور دنبال می‌کند و سند اشتغال تدوین شده دارد، اظهار کرد: بر اساس این سند در سال گذشته ایجاد ۳۴ هزار و ۵۱۷ شغل ناخالص را هدفگذاری کردیم که بر اساس اطلاعات ثبت شده در سامانه رصد این میزان هدفگذاری تحقق ۱۱۸ درصدی داشته و در مجموع سال گذشته ۴۰ هزار و ۵۶۰ شغل برای استان کرمانشاه در سامانه رصد به ثبت رسیده است.

احمدی از راستی‌آزمایی اشتغال ثبت شده در این سامانه با هدف جلوگیری از ثبت افراد تکراری و... نیز خبر داد و تاکید کرد: ۹۶ درصد اشتغال ثبت شده کرمانشاه در سامانه رصد صحت داشته و تنها چهار درصد انحراف داشتیم.

به گفته این مسئول، سال گذشته و بر اساس آمار تامین اجتماعی حدود ۹۰۰۰ نفر افزایش بیمه شده اجباری حاصل از ایجاد اشتغال داشتیم که باعث شد پوشش بیمه تامین اجتماعی استان کرمانشاه از ۳۸ درصد در سال ۱۴۰۱ به ۳۹.۳ درصد در پایان سال گذشته افزایش یابد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه درباره تفاوت آمار بیمه شدگان اجباری و آمار ثبت شده در سامانه رصد نیز یادآور شد: تعدادی از افرادی که مشغول به کار می‌شوند در حوزه اصناف و یا مشاغل خانگی هستند که الزام بیمه ندارند. از سوی دیگر تعدادی از شاغلین نیز از بیمه روستاییان و عشایر برخوردار می‌شوند.

احمدی در پاسخ به اینکه چرا تاثیر این میزان اشتغالزایی در نرخ بیکاری استان چندان مشهود نیست نیز خاطرنشان کرد: برای هر یک درصد کاهش نرخ بیکاری به ایجاد هشت هزار شغل خالص نیاز داریم، در حالی که مشاغل ثبت شده در سال گذشته ناخالص بوده و در کنار آن احتمال ریزش مشاغل قبلی نیز وجود دارد.

وی سپس از هدفگذاری برای ایجاد اشتغال و کاهش نرخ بیکاری استان در سال جاری نیز یاد کرد و گفت: طبق اطلاعاتی که از دستگاه‌ها اخذ شده برای امسال ایجاد ۲۶ هزار و ۲۴۷ شغل را هدفگذاری کرده ایم که امیدواریم محقق شود.

به گفته مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه، امسال تمرکز ویژه‌ای بر اشتغال فارغ‌التحصیلان است، بگونه‌ای که مقرر شده بیش از ۱۴ درصد اشتغالی که دستگاه‌ها به ثبت می‌رسانند، از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی باشد.

پرداخت ۷۰۰۰ میلیارد تسهیلات اشتغالزایی در کرمانشاه

احمدی در ادامه از آخرین وضعیت پرداخت تسهیلات اشتغالزایی در استان یاد و عنوان کرد: سال گذشته بالغ بر هفت هزار میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی در استان پرداخت شده که شامل تسهیلات تبصره ۱۶، تبصره ۱۸، مشاغل خانگی و تسهیلات سفر رئیس جمهور بوده است.

وی از تسهیلات یازده هزار میلیارد تومانی سفر رئیس جمهور برای استان یاد کرد که تاکنون بالغ بر ۴۴۰۰ میلیارد تومان آن پرداخت شده و افزود: با توجه به دو ساله بودن فرصت پرداخت این تسهیلات، امیدواریم تا پایان این موعد شاهد جذب تسهیلات در نظر گرفته شده برای استان باشیم.

سهم کمتر از پنج درصدی تعاونی‌ها از اقتصاد کرمانشاه

احمدی به وضعیت تعاونی‌های کرمانشاه نیز اشاره کرد و از وجود ۳۲۰۰ تعاونی فعال در استان خبر داد که بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از جمعیت استان را تحت پوشش دارند و اشتغالزایی آنها نیز بالغ بر ۵۰ هزار نفر است.

وی با بیان اینکه این تعاونی‌ها در حوزه تولید، توزیع، مصرف، مسکن، بهداشت، عمران و ... هستند، یادآور شد: تنها حدود ۳۰۰ هزار نفر از جمعیت استان تحت پوشش تعاونی‌های مرزنشین هستند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه تاکید کرد: برخی تعاونی‌های استان در زمینه صادرات نیز فعالیت دارند که صادرات تعاونی‌های کرمانشاه سال گذشته به حدود ۶۳ میلیون دلار رسید.

احمدی همچنین از ایجاد ۵۶ تعاونی جدید در استان در سال گذشته با اشتغالزایی ۱۸۵۰ نفر نیز خبر داد.

وی یکی از اقداماتی که امسال با جدیت پیگیری می‌شود را تلاش برای افزایش سهم تعاونی‌ها از اقتصاد استان اعلام و اظهار کرد: سهم بخش تعاون از اقتصاد باید نزدیک به ۲۵ درصد باشد، این سهم در کرمانشاه و در کل کشور کمتر از پنج درصد است.

بلاتکلیفی پروژه‌های «شستا» وجهه خوبی ندارد

به گزارش ایسنا، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه از آخرین وضعیت پروژه‌های شستا که از زیرمجموعه‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است یاد کرد و ادامه داد: شستا چهار پروژه اصلی در استان دارد که یکی از آنها سیمان غرب بوده و از واحدهای بسیار فعال و خوب به شمار می‌رود.

وی یکی دیگر از این پروژه‌ها را کاغذ غرب اعلام کرد که مقرر شده در صورت عدم اجرا به سرمایه‌گذار واگذار شود و اکنون نیز یک سرمایه‌گذار برای این پروژه اعلام آمادگی کرده است.

احمدی با بیان اینکه برای پروژه بیستون تامین نیز مقرر شده بانک رفاه منابعی را پرداخت کند که البته تاکنون پرداخت نشده، گفت: طبق پیگیری که انجام داده‌ایم بانک رفاه مشکلی برای پرداخت این منابع ندارد.

وی ادامه داد: کارخانه اسیدسیتریک نیز اکنون تولید آزمایشی را انجام می‌دهد و نزدیک به ۷۰ نفر نیز در آن مشغول به کار هستند و پیگیری برای تولید صنعتی آن نیز در دست اقدام است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه با بیان اینکه ما نیز پیگیر پروژه‌های شستا در استان هستیم، گفت: عدم اجرای این طرح‌ها وجهه خوبی ندارد.

تکمیل ورزشگاه کارگران تا شش ماه آینده

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه با اشاره به سه ورزشگاهی که برای رفاه کارگران در سطح استان وجود دارد، افزود: دو ورزشگاه اکنون فعال است. اگرچه بخش استخر مجموعه ورزشی کارگران واقع در سه راه حافظیه نیز فعال بوده و در حال استفاده است، اما  بخش‌های دیگری از آن هنوز تکمیل نشده است.

احمدی با بیان اینکه وزیر کار در سفر اخیر خود به استان بازدیدی از این پروژه داشت، تاکید کرد: در آن زمان پیشرفت این پروژه حدود ۷۵ درصد بود که اکنون بیشتر شده است.

وی از تصویب ۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل این پروژه خبر داد که ۱۵ میلیارد تومان آن ملی و مابقی استانی است و گفت: امیدواریم با تخصیص به موقع منابع، این پروژه ظرف شش ماه آینده به بهره‌برداری برسد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اشتغال ۹۲ هزار نفری تعاونی‌های زنان در کشور
  • ثبت ۲۵۸۹ نفر ایجاد اشتغال نوشهر در سامانه رصد
  • اختصاص 800 میلیارد تومان به پروژه های محلات کم برخوردار در بودجه سال جاری
  • همگام با برنامه های تحولی سطح فعالیت ارزی بانک توسعه تعاون ارتقا می یابد
  • آغاز بررسی پیش‌نویس سند کوآنتوم / تشکیل هیئت امنای واحد برای ستاد‌های توسعه فناوری‌های اولویت‌دار
  • سال گذشته شاهد روند کاهشی نرخ بیکاری در کرمانشاه بودیم
  • صادرات ۸۰ میلیون دلاری محصولات تعاونی ها در مازندران
  • ۱۸۵ هزار نفر در کردستان عضو تعاونی‌ها هستند
  • بازدید مدیران عالی وزارت تعاون و سازمان تامین اجتماعی از غرفه بانک رفاه کارگران در نمایشگاه ایران اکسپو
  • تامین ۶۵ درصد اعتبارات شرکت‌های دولتی از محل نفت